SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

Terasa pendek pula cuti persekolahan. Pejam celik sudah sampai 52 hari kita bercuti. Ada yang tak sabar nak bersekolah. Perasaan gembira bukan main, pakai kasut sekolah buat tidur malam pun ada. Itu budak-budaklah. Pelajar dewasa lain pula ceritanya. Ada sesetengahnya masih berperangai takuk lama, TAK NAK SEKOLAH. 

Biarkanlah…. Sudah memang lumrah manusia. Ada yang baik, ada yang jahat. Ada pandai, ada tak pandai. Pelajar yang mempunyai visi dan cita-cita tinggi sudah pasti sungguh bersemangat untuk kembali ke sekolah. Segala peralatan sudah tersedia. Pakaian, alatulis, buku dan kenderaan disiapkan terlebih awal. Hanya menanti detik 1hb atau 2hb.

Tahun ini juga merupakan lembaran baru kepada pelajar Tingkatan 6 yang merupakan perintis membuat tugasan PBS. Tema telahpun diberi iaitu Pegangkutan dan Perniagaan. Tugasan ini amat penting dan perlu dibuat secara ilmiah. Diharap pelajar dapat mengatur jadual rutin harian dengan betul, kerana selain membuat kerja penyelidikan lapangan, pelajar juga perlu membuat membuat persediaan bagi peperiksaan bertulis Semester 2. Mungkin pelajar kata…AHHHH LAMBAT LAGI…. Ingat masa tidak menunggu kita, kita yang perlu mengejar masa. 

Akhir kata pembuka bicara untuk Tahun 2013, SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: