PERCAYAKAH ANDA PADA TENGKU RAZALEIGH

Sebenarnya Tg. Razaleigh bukannya orang lain dengan saya, kaum kerabat juga. Bondanya orang kebanyakan, saudara moyang saya. Tapi itu bukan yang ingin saya utarakan dalam ruangan ini.

Hari ini Tg. Razaleigh menafikan bahawa beliau tidak “dibeli” oleh Anwar Ibrahim bagi menjatuhkan kerajaan pada 16 September 2008 lalu. Betul ke beliau tidak pernah berunding dengan Anwar? Rakan rapatnya Tg. Azlan mengiakan bahawa baginda pernah minum kopi di Bangsar dan berborak pasal rampasan kuasa 16 September lalu.

Kita kenal siapa Tg. Razaleigh. Ingin saya tegas dan ingatkan pembaca, Tg. Razaleighlah bapa pemecah perpaduan Melayu. Beliaulah yang membawa UMNO ke mahkamah dan akhirnya UMNO diharamkan pada tahun 1989. Beliau sengaja membawa parti ke mahkamah agar UMNO diharamkan dan kerajaan Melayu Islam ditumbangkan di Malaysia ini. Ini sejarah dan jangan kita lupa. Sebelum ini, walaupun Dato Onn, Tunku Ab. Rahman dan Tun Hussin Onn dikeluarkan dari UMNO, namun ketiga-tiga pemimpin tadi tidak bertindak untuk mengharamkan UMNO kerana mereka sedar UMNO ialah parti tunjang orang Melayu. Parti yang diberi kepercayaan untuk menjaga agama Islam, parti yang menjaga keamanan negara. Namun tidak begitu dengan Ku Li. Ku Li bukan kuli UMNO tetapi Ku Li nak jadi raja UMNO. Ku Li pengkhianat parti hingga memaksa Tun Dr. Mahathir mengumpul semula saf pemimpin UMNO terutama dari kalangan Ahli Parlimen seterusnya mendaftar semula UNMO dengan nama UMNO Baru. Ku Li menjadi raja bagi Parti Semangat 46. Tengku Razaleigh menjadi raja dalam parti S46 tak lama, mungkin beliau fikir partinya tak boleh hidup lama, jadi parti S46 dibubarkan dan beliau akhirnya masuk UMNO semula.

Ku Li adalah pengkhianat UMNO di Kelantan. Pada pilihanraya 1990 buktinya di mana Kerajaan UMNO ditumbangkan oleh PAS dan S46. Maka sejak itu hingga kini PAS memerintah Kelantan ini. Hari ini istana Kelantan bergolak berkaitan takhta dan kuasa. Tengku Anis meluahkan rasa bencinya terhadap PAS yang tidak menziarahi Sultan Ismail yang gering. Fikir-fikir kepada jadi begini? Inilah akibatnya PAS memerintah Kelantan. Rakyat pun sudah tidak hormat pada Sultan malahan rakyat lebih hormat pada Nik Aziz. Daripada tinjauan dan pemantauan, rakyat Kelantan tidak marah pada Nik Aziz yang tidak menziarahi Sultan. Jadi jelas rakyat lebih sayangkan Nik Aziz daripada Sultan Ismail. Kaji balik..ini lah bahana yang dibawa oleh Ku Li kepada rakyat Kelantan dan Istana.

Ku Li pernah mengatakan di Parlimen bahawa tiada sebuah negeri pun di Malaysia ini layak menerima royalti minyak. Terengganu tak layak, maka semestinya Kelantan tak layak. Semua kata-kata ini ada hitam putihnya dan bukan wasiat lisan macam nenek moyang kita buat dulu-dulu. Hari ini dan sehingga kini beliau berdiri di pentas yang kononnya NGO tetapi kita tahu ianya pentas pembangkang, beliau berceramah dan berbohong. Soalnya adakah wajar seorang ahli parti mengutuk parti sendiri. Wajarkah seorang isteri bercerita tentang hal keburukan rumahtangga kepada khalayak awam atau rakan? Haram begitu. Adalah haram bagi parti atau individu meruntuhkan sebuah kerajaan Islam yang pemimpinnya Islam. Tindakan ini dibuat oleh Ku Li. Ku Li cuba memusnahkan kerajaan UMNO/BN sekali lagi.

Sebagai rakyat, kita kena fikir. Ku Li akan buat apa sahaja bagi mencapai puncak kuasa. Beliau pernah berjuang di dalam UMNO, gagal. Berjuang di dalam UMNO dan sekali lagi menawarkan diri bertanding Presiden UMNO menentang Pak Lah, gagal lagi.

Jika Anwar berjaya memujuk 30 Ahli Parlimen, saya rasa mungkin Ku Li orang pertama masuk PKR, tetapi Anwar tak berjaya. Hanya Ahli Parlimen dari Sabah yang termakan pujukan Anwar.

Masihkah Ku Li nak nafikan tidak diumpan Anwar? Tolonglah…jangan berbohong dan jangan jadi biawak lidah bercabang. Jangan pula bersikap telunjuk lurus kelingking berkait. Jangan juga jadi seperti gunting dalam lipatan. Ku Li tak usahlah berangan nak jadi Perdana Menteri lagi, sudah tidak sesuai dengan usia. Gunakanlah kebijaksanaan untuk sama-sama menyatupadukan rakyat dan memajukan negara ini.

JANGANLAH BERBOHONG…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: